علت درد مقعدی بعد از دفع مدفوع چیست؟

علت درد مقعدی هنگام دفع

درد هنگام مدفوع مشکل بسیار رایجی است که اغلب موارد در اثر عواملی مثل رژیم غذایی غلط، یبوست و کم تحرکی ایجاد میشود. اگر این درد بیشتر از 2 روز ادامه داشت، باید برای بررسی علت این شرایط با پزشک مشورت کنید. مهمترین علل شایع برای درد مقعدی بعد از دفع شامل موارد زیر است:

یبوست

هنگامی که غذا با سرعت کافی در دستگاه گوارش شما حرکت نکند، روده بزرگ آب زیادی را جذب می کند و این باعث می شود مدفوع سفت و خشک شود، بنابراین دفع مدفوع باعث درد می شود.

عوامل بسیاری در ایجاد یبوست نقش دارند، از علت های یبوست می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

 مصرف برخی داروها 

مصرف غذاهای فاقد فیبر 

عدم تحرک بدنی و ورزش نکردن

 تغییرات عادات غذایی یا شیوه زندگی مثل مسافرت

 بارداری

با مصرف غذاهای غنی از فیبر، نوشیدن آب و ورزش می توان یبوست را درمان کرد. اگر یبوست با رعایت این نکات درمان نشد، لازم است پزشک در مورد درمان آن مشورت کنید در غیر این صورت یبوست مداوم می تواند عوارض جدی تری از جمله بواسیر را به همراه داشته باشد.

 بواسیر یا هموروئید

بواسیر یا همان هموروئید شایع ترین بیماری مقعدی است که از هر 4 نفر 3 نفر به آن مبتلا میشوند. وقتی فشار زیادی را به مقعد وارد میکنید، دیواره رگ های مقعدی متورم می شوند و شبیه به زائده های گوشتی از مقعد بیرون می زنند، این بیماری بواسیر نام دارد.


بواسیر در انتهای رکتوم یا روده بزرگ و تقریبا در نزدیکی خروجی مقعد ایجاد میشود. بیماران مبتلا به بواسیر هنگام دفع مدفوع درد شدیدی را احساس می کنند. زیرا مدفوع هنگام خروج به بواسیر فشار وارد می کند و باعث درد میشود.

علت این بیماری معمولاً یکی از موارد زیر است:

وارد کردن فشار به مقعد حین دفع

یبوست 

بارداری

اضافه وزن

زایمان

رابطه جنسی مقعدی 

 از علائم این بیماری می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

خونریزی در حین اجابت مزاج یا مشاهده مقدار کمی خون قرمز روشن بر روی دستمال توالت 

خارش یا سوزش در اطراف مقعد

درد یا ناراحتی

تورم در اطراف مقعد

توده ای در نزدیک مقعد، که ممکن است حساس یا دردناک باشد.

برای درمان بواسیر باید از متخصص جراح عمومی کمک بگیرید. بواسیر ها با درمان خانگی مثل مصرف فیبر درمان نمی شوند اما می توان با رعایت رژیم غذایی، ورزش و پماد ها علائم بیماری را کنترل کرد. برای درمان قطعی باید بواسیر با روشهای جراحی برداشته شود.

شقاق مقعدی

شقاق یکی از مهمترین علتهای علت درد مقعدی هنگام مدفوع است. شقاق زخم، ترک یا بریدگی عمیقی است که در عضله ی مقعد ایجاد میشود. مقعد ناحیه ای مملو از اعصاب است، پس خیلی طبیعی است که زخم شدن آن درد بسیار شدیدی را ایجاد کند. 

دفع مدفوع می تواند به این زخم فشار وارد کرده و باعث درد شود.

از مهمترین علت های شقاق می توانیم به این موارد اشاره کنیم :

خروج مدفوع حجیم و سخت

 اسپاسم ماهیچه های اطراف مقعد

یبوست و اسهال مزمن

بارداری

زایمان

رابطه جنسی مقعدی

برای کاهش درد می توانید با مصرف فیبر و نوشیدن مایعات بیماری را کنترل کنید. این موارد باعث میشود، مدفوع راحت تر دفع شود و درد کاهش پیدا کند. اما معمولاً با این درمان های خانگی شقاق درمان نمیشود. اگر علائم در طی چند هفته برطرف نشد، لازم است برای درمان شقاق با پزشک مشورت کنید.

بیماری التهابی روده

کولیت اولسراتیو یک نوع بیماری التهابی روده (IBD) است که باعث تورم، درد و زخم در روده بزرگ و راست روده می شود که دفع مدفوع را دردناک می کند. نوع دیگری از IBD، بیماری کرون نام دارد و علائم مشابهی با کولیت اولسراتیو دارد.

علت دقیق این بیماری مشخص نیست.

از دیگر علائم بیماری التهابی روده می توانیم به این موارد اشاره کنیم:

 گرفتگی معده 

اسهال خونی

نیاز مداوم به دفع مدفوع

کولیت اولسروز از بیماری مزمن است که درمان قطعی ندارد. اما داروهایی وجود دارند که با مصرف آنها می توان علائم بیماری التهابی روده را کنترل کرد. برخی از این دارو ها سیستم ایمنی بدن را سرکوب می کنند.

بیماری های پوست

در برخی موارد مشکلات پوستی طولانی مدت مانند اگزما، پسوریازیس و زگیل می توانند علت درد مقعد بعد از مدفوع باشند.

 این بیماری ها علاوه بر درد قبل، بعد و هنگام مدفوع، می توانند باعث خارش و خونریزی ناحیه مقعد شوند.

اگر فکر میکنید، علت درد شما بیماریهای پوستی است، هرچه زود تر در مورد درمان آن با پزشک مشورت نمایید.

ادامه مطلب را در لینک زیر مطالعه کنید.

yun.ir/xg0tq5

پیشگیری از بواسیر در کودکان + علائم و درمان خانگی

اگرچه بواسیر در کودکان و نوزادان شایع نیست، اما همچنان بسیاری از کودکانی که از نارسایی مزمن کبد و سایر بیماری های گوارشی در بدو تولد رنج می برند، می توانند دچار بیماری بواسیر شوند. یبوست نیز یکی از عوامل ایجاد هموروئید در نوزادان و کودکان نوپا است. خونریزی مقعدی شایع ترین علامت است. اکثر توده های بواسیری در نوزادان نیازی به درمان ندارند، اما اگر علت از یبوست و قسمت های دیگری از دستگاه گوارش باشد، پزشک با درمان یبوست، به درمان بواسیر در کودکان می پردازد.

بواسیر کودکان چیست؟

بواسیر یا هموروئید وریدهای متورم در رکتوم و مقعد هستند. آنها ممکن است در داخل مقعد باقی مانده یا از آن خارج شوند. این بیماری در بزرگسالان شایع هستند، اما گاهی اوقات در نوزادان و کودکان نوپا هم ممکن است ایجاد می شوند.

همچنین بخوانید: درمان بواسیر با لیزر *سریع و قطعی

آیا هموروئید در نوزادان با هموروئید در بزرگسالان متفاوت است؟

هموروئید در بزرگسالان بسیار بیشتر از هموروئید در نوزادان است. آنها همچنین تمایل به علل مختلف دارند. اما علائم این بیماری می تواند برای هر دو گروه سنی مشابه باشد.

https://hpvdarman.com/

عکس انواع هموروئید یا بواسیر

قارچ شیتاکه چیست؟

شیتاکه نوعی قارچ آبششی است و از دو قسمت اصلی تشکیل شده است: میسلیوم و بدنه قارچ. میسلیوم ها دارای یک ساختار موی منشعب بوده که به زیرلایه، در این مورد کنده ها و درختان چوب سخت نفوذ می کند و مواد مغذی را برای ارگانیسم فراهم می کند. بدن میوه بخشی است که ما به عنوان قارچ برداشت کرده و می خوریم!

قارچ شیتاکه مختص به ناحیه آسیای شرقی بوده که معمولا رنگ آنها قهوه ای مایل به زرد یا قهوه ای تیره است. همچنین کلاهک هایی به اندازه 5 تا 10 سانتی متر دارند.

آیا قارچ شیتاکه به درمان ویروس HPV کمک می کند؟

بله، طی تحقیقاتی ثابت شده است که قارچ شیتاکه زمان عفونت و عوارض ناشی از ویروس اچ پی وی را کاهش می دهد.

طبق آمار؛ از هر 10 مورد HPV، 9 مورد خود به خود در طی دو سال ناپدید می شوند و هیچ مشکل پزشکی جدی برایشان به وجود نمیاید. اما زمانی که عفونت اچ پی وی برطرف نشود، می تواند منجر به مشکلات سلامتی مانند زگیل تناسلی و سرطان شود. بر اساس گزارش بنیاد ملی بیماری های عفونی، HPV حداقل یک بار در طول زندگی 80 درصد از بزرگسالان فعال جنسی را مبتلا می کند.

حتما بخوانید: زگیل تناسلی چیست؟ + علائم و علت

لازم به ذکر است که قارچ شیتاکه بیشتر به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن برای مقابله با ویروس اچ پی وی مصرف شده و تنها روش برای حذف و از بین بردن زگیل های ناحیه تناسلی، لیزر زگیل تناسلی می باشد.

خواص قارچ شیتاکه و کاربرد

قارچ شیتاکه سرشار از مواد مغذی بوده و طعمی متمایز داشته که مشابه گوشت می باشد. قارچ شیتاکه دارای یکی از بالاترین مقدار مس طبیعی است، ماده معدنی که از رگ های خونی سالم، استخوان ها و سیستم ایمنی حمایت می کند. در واقع، 1/2 فنجان قارچ شیتاکه 72 درصد از مصرف توصیه شده روزانه (DRI) این ماده معدنی را به شما می دهد. قارچ ها همچنین منبع غنی سلنیوم هستند و 33 درصد از DRI شما را تامین می کنند.

از خواص دیگر آن می توان به حاوی اریتادنین بودن اشاره کرد. ترکیبی که سطح کلسترول خون را کاهش می دهد. آنها همچنین حاوی بتا گلوکان بوده که التهاب را کاهش داده و به جلوگیری از جذب کلسترول توسط روده ها کمک می کند.

قارچ شیتاکه برای چی خوبه؟

تقویت سیستم ایمنی

شیتاکه همچنین می تواند به تقویت سیستم ایمنی بدن شما کمک کند.

اثر این ماده خوراکی بر سیستم ایمنی ممکن است تا حدی به دلیل یکی از پلی ساکاریدهای موجود در قارچ شیتاکه باشد.

در حالی که سیستم ایمنی افراد با افزایش سن ضعیف می شود، طی مطالعه ای روی موش های آزمایشگاهی نشان داد که یک مکمل مشتق شده از شیتاکه به معکوس کردن برخی از کاهش های مرتبط با افزایش سن در عملکرد ایمنی کمک می کند.

اثرات ضد باکتریایی و ضد ویروسی

چندین ترکیب موجود در شیتاکه دارای اثرات ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی هستند.

همانطور که مقاومت آنتی بیوتیکی در بدن اثرات مثبتی دارد، برخی از دانشمندان فکر می کنند که پتانسیل ضد میکروبی در شیتاکه بوده که اهمیت بسیاری دارد.