پرولاپس رکتوم یا بیرون‌زدگی مقعد چیست؟

پرولاپس رکتوم به حالتی گفته می‌شود که در آن قسمت انتهایی روده بزرگ (رکتوم) به دلیل ضعف عضلانی، توانایی حفظ موقعیت طبیعی خود را از دست داده و از طریق مقعد بیرون می‌زند. این مشکل بیشتر در افراد بزرگسال دیده می‌شود و زنان بالای 50 سال نسبت به مردان شش برابر بیشتر در معرض خطر ابتلا به آن هستند. افتادگی رکتوم علاوه بر ایجاد ناراحتی جسمی، می‌تواند بر کیفیت زندگی فرد نیز تأثیر منفی بگذارد. هرچند در برخی موارد ممکن است نیازی به درمان جراحی نباشد، اما جراحی موثرترین روش برای رفع این عارضه محسوب می‌شود.

تفاوت بین پرولاپس رکتوم و بواسیر

بواسیر زمانی ایجاد می‌شود که سیاهرگ‌های مقعدی و راست‌روده در اثر فشار بیش از حد متورم و ملتهب شوند. این تورم باعث تشکیل توده‌هایی در ناحیه مقعد می‌شود که در صورت بزرگ شدن، ممکن است دچار خونریزی و درد شدید شوند.

اما پرولاپس رکتوم علت متفاوتی دارد. در این عارضه، بخشی از دیواره انتهایی روده از مقعد بیرون می‌زند که معمولاً به دلیل ضعف عضلات کف لگن، زور زدن بیش از حد هنگام دفع، یا نوسانات مکرر وزن رخ می‌دهد. افرادی که دچار کاهش و افزایش وزن مداوم هستند، بیشتر در معرض ابتلا قرار دارند، زیرا بافت‌های داخلی بدن آن‌ها نسبت به سایر افراد ضعیف‌تر است.

علائم پرولاپس رکتوم

بسیاری از بیماران این سوال را دارند که آیا بواسیر و افتادگی رکتوم یکسان هستند؟ اگرچه در هر دو بیماری ممکن است بافت یا توده‌ای از مقعد بیرون بزند و خونریزی مشاهده شود، اما تفاوت مهمی بین آن‌ها وجود دارد.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.