تابلو های فلکس تابلویی از جنس فلکس است که کاربرد بسیاری در صنعت تابلوسازی داشته و مقرون به صرفه می باشد. یکی از مهمترین ویژگی های تابلوهای فلکس تابیده شدن نور از پشت آن می باشد که موجب برجسته شدن و کنتراست آن نسبت به فضای پیرامون خود می شود.این مورد نه تنها در شب جلوه ای زیبا و درخشان ایجاد می کند بلکه در فضاهای روشن و نمایشگاهی نیز کاربرد خواهد داشت. یکی دیگر از قابلیت های مهم فلکس قابلیت تعویض رویه آن می باشد که به موجب آن می توان پس از طی مدتی از عمر تابلو میتوان آن را با طرحی جدیدتر تعویض نمود.از تابلو های فلکسی می توان به عنوان تابلو سر درب، تـابـلـو مغـازه و شرکتها، تابلو فروشگاهها و در تبلیغات محیطی، بیلبوردها و فضاهای نمایشگاهی استفاده نمود.
این نوع از تابلو ها به شکل مکعبی ، ریلی ، سپری و اسکلت فلزی تولید می شوند و برای روشنایی آنها از لامپ های فلورسنت و یا مهتابی بهره می گیرند. تابلوهای فلکسی دارای دو نوع چینی و کره ای است و مسلماً نوع کره ای آن از کیفیت بالاتری برخوردار خواهد بود.
تابلو فلکسی یا فلکس از سال 1375 وارد ایران شده و به سبب قابلیت نور پردازی محبوبیت زیادی را به دست آورد، هم در فضا های سرپوشیده یا داخلی (INDOOR) و هم در فضاهای خارجی (OUTDOOR) کاربرد دارد. در آن زمان طرح تابلوهای تبلیغاتی با استفاده از استیکر یا برچسب در رنگهای متفاوت بر روی متریال فلکسی چسبانده می شد که کار با این تابلوها و چسباندن استیکرها را مشکل کرده بود اما این مورد نیز با ورود پرینترهای فلکس حل شد.
ساخت تابلوی فلکسی شامل طی کردن مراحل زیر می باشد:
مرحله اول : طراحی تابلو توسط طراح با استفاده از فتوشاپ
مرحله دوم :چاپ طرح با استفاده از دستگاه چاپ بر روی فلکس
مرحله سوم : قاب پروفبل فلکس ساخته می شود و طرح چاپ شده روی آن سوار خواهد شد.
مرحله چهارم : در این مرحله نورپردازی تابلو انجام می گیرد یعنی مهتابی بر روی ورق های گالوانیزه یا سینی مهتابی که به صورت کشویی است در قاب پروفیل جاسازی می شود.
مرحله پنجم : آخرین مرحله از تولید این تابلو ها نصب پروژکتور بر روی آن و یا ال ای دی در پشت تابلو می باشد.اگر نورپردازی از روی فلکسی باشد، می توان عمق این تابلو را به ۳ یا ۷ سانتی متر کاهش داد و هم می توان بجای فلکس از بنر با انس بالا استفاده نمود.
انواع تابلو های فلکسی شامل موارد زیر می باشد :
تابلو فلکسی فیس : این تابلو دارای دو فریم می باشد، مورد اول فریم زیر مهتابی که عامل نور است بر روی ورق گالوانیزه قرار میگیرد و در فریم را روی پارچه قرار می دهند.
تابلوی تک فریم : این تابلو تنها یک فریم دارد که بر روی پارچه قرار می گیرد و جهت نوردهی بر روی آن از پروژکتور استفاده می شود که از لحاظ هزینه نیز مقرون به صرفه تر می باشد.
عمده ترین تفاوت مابین بنر و فلکس، توانایی عبور نور از فلکس می باشد در حالی که بنر به سبب ساختار فیزیکی خود قادر به این عمل نخواهد بود در نتیجه از بنر تنها در مواردی که نیازی به بک لایت نیست استفاده می شود و نور آن از طریق پروژکتور تامین خواهد شد. اما در صورتی که می خواهید از تابلوی شما نور عبور داده شود باید از تابلو فلکس استفاده نمایید. از دیگر ویژگی های تابلو فلکسی می توانیم به مقاومت بالای آن در برابر اشعه خورشید و شرایط آب و هوایی اشاره کنیم.
منبع : تابلوی فلکسی